Nord-Lenangen_DSC7352.jpg
Gode fiskemuligheter fra en av våre båter. ©Bjørn Joachimsen.

Gode fiskemuligheter fra en av våre båter.
©Bjørn Joachimsen.

Ønsker du storfangst? Lyngen er en av de beste fjordene for å fiske etter kveite, torsk, hyse, steinbit og sei. Strømsettingen i Lyngenfjorden er speiell og gir gode fiskemuligheter hver dag. Vi har åpne Kværnø aluminiumsbåter med  50/60 hk utenbordsmotorer inkl. GPS/Ekkolodd i alle båter.

Guidet tur i Lyngen

Guidet tur i Lyngen

Det finnes flere guidede tilbud  for høsten og vinteren. Ulike aktiviteter som gir minner for livet. Du kan dra på fisketur, hvalsafari eller fugletitting med båt. Vi kan også tilby  trugeturer, nordlysturer, hundekjøring eller snøskutersafari. Det er flott turterreng i Lyngen som gjør det til et fantastisk område for vandring, både til fots, med ski eller truger. Guiden er lokalkjent og har den nødvendige sertifisering som kreves på de ulike aktiviteter.

Opplev ren nordisk natur sammen med oss i Lyngen!

Fjorden og fjellene er rett utfor møterommet.

Fjorden og fjellene er rett utfor møterommet.

Besøk oss for en ekte møteopplevelse. Vi har skapt et unikt konferanse og møterom, dette er den perfekte møteplass for dere omkranset av fjorden og de mektige alpine lyngsalpefjell. Vi kan tilby dere møtepakke, fullpensjon, overnatting og sosiale aktiviteter. Det passer for grupper helt opp til 60pers.

I Lyngen  kan du kjøre ski i fjellet i midnattsola ©Jan R. Olsen.

I Lyngen  kan du kjøre ski i fjellet i midnattsola
©Jan R. Olsen.

Lyngen er et fantastisk område for skiturer. Vi har en unik fjellkjede for skikjøring - de populære Lyngsalpene. Du kan oppleve å kjøre nedover de mektige alpene, i fin puddersnø og med utsikt som er uforglemmelig. Kystfjellene står høyreist og ønsker deg velkommen.   

Lær fotografering i fanatastisk fjell- og kystlandskap i Lyngen.

Lær fotografering i fanatastisk fjell- og kystlandskap i Lyngen.

Gjennom en fotoworkshop hos oss vil du få oppleve den spektakulære Lyngenhalvøya med kamera. Vi tar deg til de fineste stedene og lærer deg blant annet hvordan du fotograferer nordlyset. Ellers vil du finne stupbratte fjell ved fjorden, et rikt fugleliv og spennende landskapsformer, isbreer og vakre dalfører.

Du har med deg en erfaren fotograf og guide hele veien.

 

Våre rorbuer har alt du trenger for en komfortabel ferie i Lyngen.

Våre rorbuer har alt du trenger for en komfortabel ferie i Lyngen.

Vi ligger ved fjorden i Lenangstraumen, ved foten av de mektige Lyngsalpene. Storgalten er rett opp av anlegget. Vi kan tilby deg moderne og koselige rorbuer ved sjøen. Her kan du nyte dagene og slappe av i vår sauna eller ute bad etter dine opplevelser i fantastiske Lyngen.

 

 

 

 

Hvordan komme hit?

Nærmeste flyplass er  Tromsø lufthavn, Langnes  (TOS).

Du kommer fra Tromsø lufthavn til Lyngen Havfiske & Tursenter på følgende måter:

 • Vår egen minibuss. (Mindre enn 2 timer.)
 • Leiebil. (Mindre enn 2 timer.)
 • Buss. (2 timer.)
 • Hurtigbåt til Nord-Lenangen. (1 time.)
 

Fiske i Lyngenfjorden!

Vi har levd av fiske i dette området i hundrevis av år. Nå er det din tur å oppleve dette!

 

Go fishing by yourself. ©Bjørn Joachimsen.

Vi ønsker deg velkommen til Lyngen Havfiske & Tursenter for en fantastisk fiskeopplevelse i Lyngenfjorden.  Du får bo i moderne rorbuer, maksimum 6 personer i hver. Båtene vi leier ut er aluminiumsbåter,  gode sjøbåter som er stødige i sjøen, inklusive flytevester, GPS og Ekkolodd. Maksimum 5 personer per båt. Det vil bli gitt informasjon om gode fiskeplasser og annet knyttet til sikkerhet, fiske og fangst. Sløyerom for å preparere fangsten. Sesong fra 1 mai-1 oktober

Du har også mulighet for å leie større båt med lokalkjent skipper/guide. Fiskeutstyr kan leies på plassen. Vi vil ta deg med til de beste fiskeplassene for en best mulig fangst, hjelpe til med å preparere fangsten når vi kommer til kai. Dette gjøres i sløyerommet ved anlegget vårt, som har de fasiliteter som er nødvendige for en god preparering av fiskefangst. Maks. 5 personer per tur på guidet fisketur. Sesong 1 mars-1 november

 

Båter

 • Kvernø 19" /50-60 hk. GPS og Ekkolodd.
 • Kvernø 22" /115hk. GPS og Ekkolodd
 • Buster 19"/ 70-100hk-GPS og Ekkolodd
 • Viknes 29" – "Lasse" 


Leiligheter/rorbu

 • 2 leiligheter 90 m2

 • 5 rorbu  75

 • Utstyr til leie

 • Fiskestang/fiskekroker
 • Flytekjeledresser

Butikk for kjøp av fiskeutstyr er åpen alle dager, unntatt søndag.

  Stå på ski i Lyngsalpene!

  Lyngsalpene er et av de mest spektakulære fjellene for skiturer!

  Lyngen Havfiske & Tursenter ligger nord på Lyngenhalvøya, ved foten av Storgalten i Nord-Lenangen. Vi er omgitt av mange flotte og mektige fjell i Lyngsalpekjeden som gir unike opplevelser. For å nå ulike fjell i Lyngsalpene, så bringer vi dere dit med båt, snøskuter eller buss. Vi tilbyr også transport tur/retur Tromsø lufthavn. Skisesongen varer fra 1 mars til 15 mai. Vi anbefaler skiguide som har kunnskapen du trenger for å få en trygg  og fin turopplevelse, noe vi også kan hjelpe deg med. Etter skituren kan du og dine venner få en avslappende opplevelse ved å bestille sauna og utendørs spabad. Herlig og mykgjørende under nordlyshimmelen. Om dere ønsker å bestille mat hos oss under oppholdet, ta gjerne kontakt med oss på forhånd. Vi har egen kokk som serverer lokal og tradisjonell mat i vår restaurant, der du får smaksopplevelsen sammen med panoramautsikten ut mot fjord og fjell..

   

  Vinteraktiviteter i Lyngen

  Isfisketur

  I Nord-Lenangsfjorden fryser sjøen til is, og gjør det til et flott sted for isfiske etter torsk og hyse. Du får være med på å lage hull i isen, gjøre fiskeutstyret klart for fiske og dermed er vi klare. Du får varme kjeledresser på før avgang. Vi har med reindyrskinn for å sitte på.

  Når vi tar pause fra isfiske, så kan du nyte stillheten. Fantastisk utsikt mot de mektige og vakre fjellformasjonene i Lyngsalpene. Vi tenner opp bål og serverer varm drikke og et lett måltid.

  • Sesongen varer fra 15 februar til 15 april, forbehold om at isen er trygg og god
  • turen går fra kl. 10.00 til kl 14.00. 
  • Pris kr. 1350,-p.p

  Trugetur

  Turen går på dagtid inn og opp mellom fjellene i Lyngsalpene. Du går på trugetur og kommer nær den arktiske naturen og dyrelivet. Kanskje får du se ørn, rev, hare, rype, reinsdyr eller elg. Om du ikke ser dyrene, så kan sporene etter dem være synlige. Du vil oppleve det fantastiske vinterlyset som alltid er forskjellig. De arktiske værforhold kan gi både storm og nedbør, sol og stillhet.

  På den måten kan du føle hvordan det er å leve på denne delen av planeten.

  Vi serverer varm/kald drikke og noe attåt. Turen inkluderer truger og gå-staver. 

  • Sesongen varierer fra 1 desember til 1 april.
  • Turens varighet fra 10.00 til 14.00 
  • Pris kr. 950,-p.p

  Hunt the northern lights with our guides! ©Bjørn Joachimsen.

  Hunt the northern lights with our guides! ©Bjørn Joachimsen.

  Nordlyset

  Jakten på Aurora Borealis, eller nordlyset som vi også kaller det er magisk. Kvelden og natten er den beste tiden for å se nordlyset. Du går sammen med en lokalkjent guide på denne  turen. Vi vandrer gjennom skogen til en åpen slette som gir god utsikt mot det spektakulære naturfenomenet.  Det vil bli gitt noen råd for hvordan vi kan fotografere det dansende Aurora Borealis i mørket. 

  Denne turen går inklusive truger om det er nødvendig, avhengig av snøforhold på bakken. Vi serverer varm drikke i lavvoen når vi kommer tilbake til Lyngen Havfiske & Tursenter

  • Sesongen varer fra 1 september til 1 april
  • Turens varighet fra 20.00 til 22.00
  • Pris kr. 750,-p.p

  Nordlystur med buss

  Opplev nordlys i fantastiske omgivelser Vi kjører for å jakter på nordlys på de beste plassene for å ta gode bilder med unik bakgrunnn.. Vi kan ta bilder av deg omringet av nordlyset og vil vise deg hvordan du best kan få gode nordlysbilder. Vi har tilgjengelig stativ, varm drikke og lett snack i prisen.

  • Sesong fra 1 september til 1 april
  • Turen starter 20.00 til 24.00
  • Pris kr. 1350,-p.p

  Skitur-210.jpg

  Skiturer langs fjord og fjell.

  Prøv den norske måten å gå på skiturer langs fjorden eller fjellet. Lyngen er et flott område for denne aktiviteten, da det finnes mange ulike typer terreng å gå langs. Vi vil guide deg på en tur i arktiske og eventyrlige omgivelser i skiløype. Du kan nyte noen timer utendørs i nærhet til naturen, og få mulighet til å se dyrelivet på nært hold. Det kan være ørn eller rype, kanskje rev, hare, elg eller reinsdyr.

  Turen inkludere komplett skipakke og varm/kald drikke. 

  • Sesongen varer fra 1 januar til 1 april.
  • Turens varighet fra 10.00 til 14.00 
  • Pris kr. 950,-p.p                               

  Hvalsafari

  Vi tar deg med for å lete og se etter hval i en Viknes båt med hus, 29 fot. Den mest vanlige hvalen du kan se er knølhval og spekkhogger. De følger stimen av sild mot kysten av Nord Norge, og blir i området for cirka 3 måneder. Det er en overveldende opplevelse og se disse store og elegante dyrene i sjøen.

  Du får mulighet til å fotografere dyrene fra båten, eller bare nyte synet av lekende hval. Vi sørger for at dere har varme flytekjeledresser på turen, og serverer varm/kald drikke og et lett måltid i løpet av tiden ombord. 

  • Sesonf fra 1 november til 15 januar
  • Turens varighet fra 08.00 til 14.00 
  • Pris kr. 1995,- p.p
  • Maks 5 pers, pr tur

  Hundesledetur

  Opplev og se de spektakulære Lyngsaplene i løpet av ditt opphold sammen med hundene. En guidet tur ut i villmarken på tur med hundeslede. Du vil selv få mulighet til å prøve å kjøre hund og slede, og lære hvordan mestre kjøringen i flotte omgivelser mot Lyngsalpene.

  Vi kan også tilby eksklusive turer med hundeslede for små grupper. Vær så snill og kontakt oss for mer informasjon.

  • Sesong fra 15 desember til 1 april
  • Turens varighet fra 10.00 til 15.00 /18.00 til 22.00 
  • Pris kr. 1850,-p.p

   

   


  Fisketur

  Vi ønsker deg velkommen til en guidet fisketur i Lyngenfjorden med en Viknes båt 29 fot. Vår lokalitet ligger midt mellom Lyngenfjord og Ullsfjord som er en av de beste fiskeplassene langs kysten. Dette fordi strømsettingen og tidevannet gir godt med mat til fisken. Du kan få stor torsk på kroken, eller ei fin kveite. Kanskje er det din sjanse til å få den største fisken, en trofè fisk?

  Vi har laget en pakke der alt du trenger til fisketuren er inkludert. En erfaren fiskeguide(skipper) som er velkjent i fjordene vil ta deg med til de beste fiskeplassene, alt etter årstid. Fiskeutstyr og varm flytekjeledress, varm drikke og et lett måltid er inkl i pakken.

  • Sesong hele året
  • Turens varighet fra 10.00 til 14.00
  • Pris kr. 1795.- p.p.
  • Minimum 2 pers.- maks 5 pers.pr tur

  Klær og mat på vinteraktivitetene

  Alt av nødvendig bekledning, varm drikke, snaks eller lunsj er inkludert på alle turer. Fottøy, lue og hansker må gjestene selv ha med på turer. Når du bestiller en av våre pakketurer, så vil skipakker eller truger/staver være gratis en valgfri dag.


  Sommeraktiviteter

  Bli med på en guidet fisketur. Vår erfarne skipper/guide vil ta deg med til plasser der du får den beste fangsten. Du må være på rett plass til rett tid ©Bjørn Joachimsen.

  Bli med på en guidet fisketur. Vår erfarne skipper/guide vil ta deg med til plasser der du får den beste fangsten. Du må være på rett plass til rett tid ©Bjørn Joachimsen.

  Fisketur

  Vi tar deg med ut på båttur til de beste fiskeplassene i området i en Viknes båt, 29 fot. Vi ligger nær Lyngenfjord og Ullsfjord som har de beste fiskemulighetene, fordi strømsettingen og store forskjeller i tidevann gir mye mat til fisken i havet. Dette kan være din sjanse til å fange kjempestor torsk, kveite eller annen type fisk.

  Vi selger deg en pakketur med alt du trenger til båtturen og fisket, som varm flytekjeledress, lett måltid og drikke. En velkjent fiskeguide(skipper) tar deg med til de beste fiskeplassene, alt etter værforhold og årstid.

  • Turens varighet 4 timer
  • Maksimum 5 persons per tur
  • Pris kr. 1995.- p.p.

  Vandring

  Lyngsalpene er et utrolig land-og fjellområde for vandring. Du får puste inn ren luft, oppleve stillheten og nyte en fantastisk utsikt. Du trenger ikke gå langt ut i terrenget for å være ute i villmarken, der du ser den arktiske flora og fauna. Vi har ulike vandreturer vi anbefaler, alt etter hvordan været er og hvor store grupper som er med på turen. Vandring langs Lyngenfjorden eller opp mot Lyngsalpene er en uforglemmelig tur. For grupper over 12 personer, vær så snill og ta kontakt på forhånd på grunn av ekstra organisering. 

  • Sesong fra 1 juni til 1 oktober
  • Turens varighet fra 10.00  til 14.00
  • Pris kr. 750,-p.p

  Ørnesafari

  Dette er en flott mulighet for å få se ørnen med hvit eller brun  svans. De har et fast tilholdssted i Lyngsalpene på grunn av fjellene og god tilgang på fisk fra havet. Guiden (skipper) vil ta deg med ut på sjøen, så du får utsikt mot klippene i fjellet. Du kan se og fotografere den majestetiske ørnen fra båten.

  Du får også mulighet til å se etter andre fuglearter, som måke,lundefugl eller skarven. Vi har en stor fuglekoloni på Nord-Fugløy som er verdt å ta turen til.

  Turen inkluderer varm flytekjeledress, lett måltid og varm drikke.

  • Sesong fra 15 april til 1 oktober
  • Varighet fra 10.00 til 14.00 
  • Pris kr. 1995,-p.p.
  • Maks 5 personer per tur

  Klær og mat på sommeraktivitetene

  All nødvendig bekledning, varm/kald drikke og snaks/lunsj er inkludert i prisen. Fottøy, lue og votter må gjestene selv ha med på turer. Klær er ikke inkludert på vandreturene. 

   

  Utstyr for utleie

  Våre overnattingsgjester kan leie følgende utstyr

  • Truger/staver
  • Langrennsski med sko
  • Skistaver
  • Spark
  • Rompebrett
  • Sykkel
  • Ispigg for sko
  • Hodelykt
  • Kjeledress

  Overnatting

  Facilities:

  • 3 soverom med 2 rammemadrasser pr rom inklusive sengetøy
  • 1 bad med dusj og toalett
  • Hårføner
  • Håndklær
  • Stue
  • Kjøkken som er godt utstyrt for matlaging til 6 personer 
  • Utebod
  • Fryseboks
  • Komfyr
  • Oppvaskmaskin
  • Kaffetrakter/vannkoker
  • TV/satelitt
  • Internett
  • Sauna er inkludert i hyttepris

  Våre hytter er varme og komfortable for opphold hele året. Godt utstyr for matlaging på kjøkken. 

  Fra hytter/leiligheter her du god utsikt mot Lyngsalpene og fjorden. 

  Etter en lang dag utendørs, så kan du nyte vår sauna/jacuzzi som er i nær tilknytning til boenhetene.

  Relax in our jacuzzi after ski. The northern lights might appear on the sky while you´re there!

  Praktisk informasjon

  Butikk

  Joker, ca 3 km fra vår camp.

   

  Hurtigbåt fra Tromsø til Nord-Lenangen

  3 km fra campen av/påstigning  http://www.tromskortet.no/getfile.php/Rutetabeller%20%28pdf%29/2015/HURTIGB%C3%85T/3.pdf

                                                                                                            

  Buss til/fra Tromsø av/påstigning

  300 meter fra campen:  http://www.tromskortet.no/         

    

  Frisør

  • Klipperina drop-in for en avtale, 300 meter fra campen

  Kafè/Takeaway

  • Johansen gatekjøkken. 250 meter fra campen
  • Ragnhildas Kafé ca 25 km fra campen. Åpent torsdag og søndag

  Vandreløyper i Lyngen og Nord Troms

  Kurs og konferanse

  From our meeting rooms you have the most beautiful view.

  Ta dine kunder eller kollega/venner til en opplevelse fra møterommet.

  Vi har møterom med panoramautsikt mot sjøen og Lyngsalpene. Vi tilbyr ulike naturbaserte aktiviteter for teambuilding og avslapping. Serverer halv- eller fullpensjon, kortreist mat om du ønsker en smak av nordnorske tradisjoner. Du kan få servert et måltid mat over bålet i Lavvoen, eller bare ta kaffekoking og noe attåt. Vi har overnatting til maks 42 personer i dobbeltrom, og møterom for ca 70 personer. Møterommet  har fasiliteter som trådløs prosjektor, lerret og internett forbindelse. Ta gjerne kontakt for mere informasjon, og vi vil foreslå et program sammen med dere som inkluderer overnatting, mat, møte og aktiviteter.

  Aktiviteter som kan foreslås er: båttur m/fiske, fuglesafari eller fotografering, topptur/vandring i terreng med ulik vanskelighetsgrad, isfiske som innebærer frakt med snøscooter, samt fotografering av lys og natur. Mørketidsaktiviteter, gjerne avslutning i Lavvo med bål/kaffe mm.

  After a long day at your course or conference we offer you our lavvo as a social meeting place for relaxing and mingling. The lavvo is a traditional aboriginal/sami tent. ©Bjørn Joachimsen.

  We serve traditional dishes from the freshest local raw materials. ©Bjørn Joachimsen.